FacebookInstagram

Theorie

Het is mogelijk om vanaf je 16e jaar theorie-examen te doen bij het CBR. Wij bevelen aan met de theorie te beginnen voor of zodra je met de rijopleiding start. Het behaalde theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig. Door het vroegtijdig behalen van het certificaat voorkomen we onnodig te veel praktijklessen, want wanneer men na een aantal lessen klaar is voor een Tussentijdse Toets of praktijkexamen maar nog géén theoriecertificaat heeft behaald kunnen wij ook nog géén toets of examen aanvragen bij het CBR.

Jarenlang hebben wij klassikaal theorieles gegeven, maar al geruime tijd heeft het internet en alle online cursussen de klassikale lessen overbodig gemaakt. Men kiest voor een zelfstudie, maar kan natuurlijk aanvullende individuele theorielessen aanvragen zodat deze op een gewenst tijdstip ingepland kunnen worden.

Bij afname van een lespakket ontvang je naast de theoriebox ook het theorie-examen GRATIS!

Theorie-examen

Voor het aanvragen hebben wij je geboorte datum, achternaam en 1e voornaam nodig. Hiermee kunnen wij bij het CBR een theorie-examen aanvragen en in overleg een geschikte datum boeken.

TTT (Tussentijdse Toets)

Ter voorbereiding op het praktijkexamen kun je een TTT doen. Voordat je de TTT mag afleggen moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Deze rijtest verloopt zoals het praktijkexamen, waardoor je inzicht krijgt in het verloop van het echte examen. De examinator en rij-instructeur stappen samen met jou in de auto en tijdens de TTT wordt je beoordeeld op je bijzondere verrichtingen en op je rijvaardigheid. Bij een positief resultaat van de TTT krijg je vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen op het eerste praktijkexamen. Tevens geeft de examinator aan waar je de komende lessen nog aan moet werken. Hier kunnen we dan tijdens de praktijklessen op in spelen, zodat we met een zeker gevoel van slagen op gaan voor het praktijkexamen.

Praktijk

Je kunt en mag bij ons starten met rijlessen vanaf 16½ jaar. Wij begeleiden iedereen dan op zijn of haar niveau naar het praktijkexamen, waardoor je vanaf je 17e jaar praktijkexamen kan doen. Tot je 18e jaar moet je onder begeleiding van een coach achter het stuur zitten, het 2toDrive-systeem, maar vanaf het moment dat je 18 jaar bent mag je zelf autorijden.

Machtigen rijschool

Voor dat wij een theorie-examen, TTT of examen aan kunnen vragen moet je de rijschool machtigen. Hiervoor heb je het CBR registratienummer van de rijschool nodig, ons nummer is 7757F1. Met je DigiD (een DigiD aanvragen kan op digid.nl) log je in op mijn.cbr.nl en machtig je ons als rijschool bij het CBR. Voor hulp bij het machtigen klik hier.

Onder begeleiding

Tot je 18e jaar moet er een coach naast je zitten, bijvoorbeeld je vader en/of moeder. Nadat je coaches (min. 1 pers. en max. 5 pers.) zich eerst aangemeld hebben kun jij je begeleiderspas aanvragen. Dit aanmelden en aanvragen kun je doen op 2todrive.nl.

Rijbewijs