FacebookInstagram

Sinds 1971 een begrip in de regio

Rijschool Van Estrik is in 1971 opgericht door Jan en Gerda van Estrik, destijds woonden zij in Ingen, maar al snel verhuisden zij naar het dorp Lienden waar de rijschool nog steeds gevestigd is.

In een Volkswagen Kever is Jan begonnen met autorijles te geven en in het al meer dan 50 jarig bestaan hebben al vele auto’s de revue gepasseerd, van VW tot Peugeot en van Opel tot BMW. Een paar jaar na de oprichting werden er door Gerda ook rijlessen gegeven, voornamelijk de leerlingen voor de spoedcursus werden, na een aantal opstartlessen bij Jan gevolgd te hebben, door haar klaargestoomd voor het praktijkexamen. Samen hebben zij de rijschool tot “de rijschool” van de regio opgebouwd.

Vele families hebben hun rijbewijs gehaald bij Jan of Gerda en de 2e en zelfs 3e generatie haalt nu bij hun zoon Frank van Estrik hun roze kaart. Frank heeft al ruim 23 jaar ervaring in het les geven voor de categorie B en samen met zijn leerlingen behaald hij veel succes, wat leidt tot een hoog slagingspercentage.

Vroeger kon men bij de rijschool terecht voor het rijbewijs voor de auto, motor en aanhangwagen en zelfs heel vroeger ook voor de vrachtauto. De examens werden vanaf de examenlocatie De Betuwe te Tiel afgenomen en worden nog steeds weliswaar vanaf een andere locatie maar wel in Tiel afgenomen. De theorielessen werden klassikaal gegeven op de theoriezolder in de garage van familie Van Estrik. “Tegenwoordig leert iedereen de theorie in zijn of haar eigen tijd online of uit een theorie- en oefenboek. Een individuele theorieles kan altijd ingepland worden, mocht men daar de behoefte aan hebben.” Na het overlijden van Jan in 2010 heeft Frank samen met Gerda de rijschool doorgezet en sinds 2014 heeft Frank de rijschool overgenomen met de categorie B en vanaf 2016 heeft hij daar de categorie B-E aan toegevoegd.

Van eerste praktijkles tot examenniveau

Inspelend op het kunnen van de leerlingen zal er iedere les bekeken worden aan de hand van een instructiekaart of de doelstelling van de les gehaald is en of waar er nog aan gewerkt moet worden om het rijbewijs zo snel mogelijk op een veilige en verantwoorde manier te halen. Bij zowel losse lessen als een pakket kun je er voor kiezen om 1 uur of meerdere uren per week te volgen. Na een aantal lessen zullen we samen met jou kijken of de lessen van je pakket keuze voldoende is of dat er nog lessen bij komen om jou op examenniveau te krijgen.

Het meest voorkomende lespakket is het Complete Pakket van 30 lessen met Tussentijdse Toets en praktijkexamen. Het is géén garantie dat men het rijbewijs dan in 30 lessen haalt, maar heeft men er minder of meer nodig dan volgt er een reductie of bijbetaling per les.

Kijk voor meer informatie over je rijbewijs halen op cbr.nl